'Ik zie mezelf als een reisleider die klanten graag wil begeleiden op de reis naar zijn droomauto'.

Body

In dit interview verteld Rogier Groeneveld, Sales Manager Bentley Rotterdam zijn verhaal over de recent geopende vestiging in de Spaanse Polder. 

Direct aan de A20 in de Rotterdamse Spaanse Polder is de nieuwe spectaculaire vestiging van Bentley Rotterdam verrezen. Ook Porsche en Lamborghini vestigen zich in het nieuwe pand aan de Giessenweg. Rogier Groeneveld is de nieuwe Sales Manager van Bentley Rotterdam. “Het nieuwe pand in Spaanse Polder is een soort ‘auto-pretpark’ voor liefhebbers geworden. Ik ben erg trots dat ik het meest succesvolle premium merk ter wereld hier kan vertegenwoordigen.”

Bentley-modellengamma

Niets doet meer herinneren aan de oude vestiging van de voormalige Mercedes-dealer J. van Dijk & Dochters die eind jaren zeventig werd gebouwd. Van het oorspronkelijke gebouw op de zichtlocatie langs de A20 is dan ook bijna geen steen overeind blijven staan. Het complete pand telt een oppervlakte van maar liefst 16.500 vierkante meter over vijf verdiepingen verdeeld. De showroom van Bentley Rotterdam – de 71ste dealer in de 35 landen waar het merk uit Crewe is vertegenwoordigd - neemt daarvan 284 m2 voor zijn rekening. ”De nieuwe showroom in Rotterdam biedt onze klanten het complete Bentley-modellengamma van de Bentayga-serie en de Continental GT tot de Flying Spur,” vertelt Rogier. “Ook is er riant ruimte voor pre-owned Bentleys.”

Licht

Klanten van Bentley Rotterdam kunnen daarnaast gebruik maken van een uitgebreide koffiecorner en er komen ook mogelijkheden om discreet te werken. “Bentley en Lamborghini delen ook een eigen werkplaats met negen bruggen voor het onderhoud aan de auto’s, die fysiek is gescheiden van de werkplaats van Porsche. De drie merken maken gebruik van een centrale schadeafdeling en een afdeling waar cosmetisch werk wordt verricht.”

Uitdaging

Niet alleen het pand is nieuw voor Bentley, dat is Sales Manager Rogier Groeneveld óók. “Hoewel ik voor Pon Luxury Cars geen nieuweling ben. Ik werkte sinds juni 2006 bij Porsche Centrum Rotterdam. Samen met Harrie van Ham deed ik de sales, eerst nog in de Aploniastraat en sinds 2011 in de Landaulettestraat. De overstap van Porsche naar Bentley is er een met een lach en een traan. Ik heb het vijftien jaar lang enorm naar mijn zin gehad bij Porsche Centrum Rotterdam. De collega’s zijn top, ik heb het merk zien groeien, en de relatie met de klanten is hartverwarmend en blijft gewoon bestaan. Maar de kans om bij dit Britse merk Sales Manager te zijn, zag ik als een nieuwe uitdaging. Gelukkig verdwijnen Porsche en alle aspecten die met het merk te maken hebben niet uit mijn zicht als we samen met Lamborghini in het nieuwe pand aan het werk zijn.”

Individualisering

Rogier is een autoliefhebber pur sang. Naast zijn (blijvende) liefde voor Porsche heeft hij ook een passie voor Britse merken. Eerder werkte hij voor Morgan en TVR. “Bentley is een prachtig merk; ik heb daar een enorme klik mee. Bentleys hebben een ongeëvenaard design, passie voor auto's en ongeëvenaarde aandacht voor detail. De huidige modellen en de auto’s die we in de toekomst mogen verwachten zijn indrukwekkend. De mate van individualisering is bij Bentley ongekend. Waar vele merken stoppen, gaat Bentley nog een stap verder.”

Reisleider

Net als bij Porsche Centrum Rotterdam gaat Rogier in zijn nieuwe rol als Sales Manager van Bentley Rotterdam veel aan klantenbeleving en -binding doen. Rogier: “Het was bij Porsche altijd een warm bad. Ook bij Bentley Rotterdam wil ik me samen met het team voor klanten inzetten. Want eenmaal klant, moet je altijd klant bij ons willen blijven, is mijn stelling. Ik zie mezelf als een reisleider die klanten graag wil begeleiden op de reis naar zijn droomauto. Met het nieuwe pand en met onze inzet om de klant ook daar in het middelpunt te zetten hebben we meer dan ooit de middelen in huis.”

Rogier Pand