BENTLEY VERSNELT BEYOND100-STRATEGIE - LANCEERT VIJF NIEUWE ELEKTRISCHE AUTO'S VANAF 2025

Body

Five-in-Five-plan verbindt zich ertoe om vanaf 2025 elk jaar een nieuw elektrisch model te lanceren - allemaal ontworpen en ontwikkeld in Crewe.

(Crewe, 26 januari 2022) Bentley Motors kondigde vandaag een versnelling aan van haar vooruitstrevende Beyond100-strategie, het meest gedurfde plan in zijn soort in de sector. Centraal in het ambitieuze programma staat het Five-in-Five-plan, dat Bentley ertoe verbindt om vanaf 2025 elk jaar een nieuw elektrisch model op de markt te brengen, waarmee Bentley zijn naam als referentiemodel op het gebied van duurzame luxemobiliteit opnieuw definieert.    

Eerder vandaag onthulde Bentley ook een duurzame investering van 2,5 miljard pond om deze strategie te realiseren en bevestigde het bedrijf dat vanaf 2025 het eerste elektrische Bentley-model zal worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in het hoofdkwartier in Crewe, Engeland. De aankondiging is een belangrijke stimulans voor het team in Crewe, de regio en natuurlijk het Verenigd Koninkrijk als duurzame basis voor hoogwaardige productie. De investering maakt ook een fundamentele heruitvinding van de productie-infrastructuur in Crewe mogelijk, en helpt de toekomst van Bentley in Crewe veilig te stellen voor de volgende generatie producten en collega's. Crewe wordt een 'droomfabriek' - een digitale, milieuvriendelijke, flexibele en hoogwaardige productiefaciliteit.    

Het bedrijf heeft al enorme stappen gezet in het opnieuw uitvinden van de historische locatie in Crewe, het creëren van een toonaangevende gecertificeerde koolstofneutrale faciliteit, en de nieuwe investering en versnelling van de Beyond100-strategie zal nu de basis vormen om de koolstofvoetafdruk van Bentley te verminderen voor alle producten en niet-fabrieksactiviteiten, in lijn met Bentley's streven om koolstofneutraal te zijn in 2030.

Een van de nieuwste initiatieven is een uitbreiding van de on-site energieproductie in Crewe, met als doel het aantal zonnepanelen in de komende twee jaar te verhogen van 30.000 naar 40.000. Bovendien onderzoekt Bentley het gebruik van duurzame biobrandstof in wagenparken, waaronder Bentley's iconische Heritage Collection. Bentley's partners worden ook aangemoedigd om Bentley's doelstelling te ondersteunen om tegen 2030 end-to-end koolstofneutraal te zijn, waarbij van leveranciers wordt verwacht dat ze aan minimale duurzaamheidsnormen voldoen. Dit zal worden uitgebreid naar Bentley's wereldwijde netwerk van dealers, die allemaal streven naar koolstofneutraliteit in 2025, mogelijk zelfs eerder.    

De nieuwe Dream Factory omvat een go-to-zero-aanpak van de milieueffecten van de productie. Bentley heeft in 2019 al een koolstofneutrale productie bereikt en streeft ernaar om het waterverbruik, het afval naar stortplaatsen en andere milieueffecten voor elk voertuig dat in Crewe wordt gebouwd, tot 2030 tot een absoluut minimum te beperken.

Wat Bentley's modellengamma betreft, is het luxemerk al toonaangevend in de sector van de luxueuze hybride auto's. Het zal die positie verder verstevigen met de lancering van de Flying Spur PHEV in 2022, evenals vijf extra afgeleiden, toegevoegd aan de huidige Bentayga PHEV om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van Bentley's veeleisende klanten. Naar verwachting zal meer dan 20 procent van de verkopen dit jaar afkomstig zijn van Bentley's hybride auto's.     

Adrian Hallmark, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaarde:

"Het gelijktijdig versnellen van onze Beyond100-strategie en het veiligstellen van de BEV-productie in Crewe, naast een investering van 2,5 miljard pond, maakt dit tot een belangrijke mijlpaal in de 102-jarige geschiedenis van Bentley. Het is een lichtend voorbeeld voor de Bentley-familie, onze leveranciers en partners, maar ook voor de auto-industrie en de Britse industrie als geheel.

"Deze laatste aankondiging met betrekking tot Bentley's Beyond100 plan bevestigt de start van een belangrijke transformerende fase in de lange en roemruchte geschiedenis van het bedrijf. De wereld verandert en wij moeten ons steentje bijdragen om onze impact op het milieu te neutraliseren. Dat betekent dat we ons doel moeten bereiken om in 2030 volledig koolstofneutraal te zijn, en dat we onze rol als leider in duurzame luxemobiliteit moeten herbevestigen."