BENTLEY'S INNOVATIEVE ROTATING DISPLAY WINT DE DASHBOARD OF THE YEAR CATEGORIE BIJ DE AUTOMOBILE AWARDS

Body

(München, 15 december 2023) De Bentley Rotating Display, ontwikkeld voor de Flying Spur en Continental GT, heeft de Dashboard of the Year-award gewonnen in de zesde editie van de Automobile Awards, die plaatsvond in het prestigieuze Automobile Club de France, place de la Concorde in Parijs. Sinds de lancering van het Bentley Rotating Display (BRD) is dit een van de meest populaire opties geworden, met ongeveer 70 procent van de klanten die hun droomauto specificeren met dit innovatieve systeem.

Het team heeft meer dan drie jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van het systeem dat bestaat uit 153 afzonderlijke onderdelen om een driezijdig draaischerm te vormen. Het octrooi op dit mechanisme kenmerkt zich door de uitlijning van elk vlak met een tolerantie van +/-0,3 mm.

De jury van de Automobile Awards, bestaande uit een panel van 20 experts, waaronder professionals, journalisten en partners uit de auto- en niet-autogerelateerde industrie, heeft het pronkstuk geëvalueerd dat klanten de mogelijkheid biedt om te kiezen tussen het belangrijkste 12,3-inch infotainmentscherm en een set van drie analoge meters bestaande uit de buitentemperatuur, een kompas en een chronometer.

Dit is een bijzonder jaar voor Bentley Motors, en het ontvangen van deze prijs valt samen met de verjaardag van de Continental GT, die ook het 20-jarig jubileum markeert van de 6,0-liter twin-turbo W12-motor van Bentley, die fysiek en metaforisch het succes van Bentley heeft aangedreven gedurende twee decennia. Met het einde van de productie van de motor gepland voor april 2024, blijven er slechts vier maanden over voor de assemblage van de W12 voordat deze iconische aandrijflijn plaatsmaakt voor de geëlektrificeerde toekomst van Bentley.

Balazs Rooz, Regionaal Directeur van Bentley Motors Europe, merkte op:

"We zijn verheugd met deze bijzondere prijs, die een geweldige functie in onze definitieve Grand Tourer, de Continental GT, en de beste luxe vierdeurs Grand Tourer ter wereld, de Flying Spur, benadrukt. Deze prijs is een erkenning van het prachtige innovatieve werk dat is verricht door onze ingenieurs, ontwerpers en vakmensen in Crewe. Het is ontworpen met een hoog niveau van precisie, in combinatie met het vakmanschap en de technologie die zeer gewaardeerd worden door de klanten en uniek zijn voor Bentley Motors."