'Een tweede jongensdroom die uitkomt'.

Body

Robert Doornbos, de nieuwe directeur van Carport Rotterdam

Iedereen kent Robert Doornbos als oud-Formule 1 coureur en als passioneel analist van de Formule 1 voor Ziggo Sport. Maar sinds eind vorig jaar kom je hem ook tegen bij CarPort Rotterdam in Spaanse Polder. De geboren Rotterdammer is directeur van de exclusieve autoshowroom voor Bentley, Lamborghini en Porsche langs de A20.

 

“Ook al woon ik met Chantal en mijn kinderen Josh en Jada in ‘020’, het Rotterdamse ‘010’-bloed stroomt nog steeds door mijn aderen. Ik heb veel in het buitenland gewoond: België, Monaco, Engeland en de VS, maar Rotterdam is nooit uit beeld geweest. Dus heb ik niet lang hoeven na te denken toen ik het aanbod kreeg om directeur van CarPort te worden. Ik ging op mijn twaalfde weg uit Rotterdam en ben nu op mijn veertigste terug. Als Rotterdammer zit ik hier op mijn plek. Niet lullen, maar poetsen; dat motto past me. Ik vind het niet erg om hard te werken, al is Chantal daar niet altijd even gelukkig mee. Maar je zal mij nooit op de bank zien zitten – nou ja, op een stoel misschien... Bij mij gaat altijd het gas erop. Maar als ik een intensief raceweekend achter de rug heb, dan zit ik boordevol energie die ik bij CarPort kwijt kan. Ik krijg daar gewoon een kick van.

 

Ondernemersfamilie

Ik kom uit een ondernemersfamilie. Heb je langs de A20 dat rijtje hoogwerkers zien staan toen je hier naartoe reed? Die zijn van het bedrijf Doornbos dat mijn opa ooit met zijn broer is begonnen, in eerste instantie met bulldozers en graafmachines. Als klein jochie ging ik al naar Spaanse Polder om op het terrein van mijn familie te spelen. Alles wat naar benzine stinkt en hard gaat, vond ik toen al leuk. In Spaanse Polder heb ik als twaalfjarige mijn eerste meters gemaakt in mijn eigen autootje. Mijn vader had grond in Spaanse Polder, in dezelfde straat als waar CarPort nu is gevestigd. Dat maakt het extra bijzonder om hier naar zoveel jaren weer terug te keren; de verloren Rotterdamse zoon is weer terug.

.

Gelukkig mens

Benzine stroomt door mijn aderen. Auto’s zijn me met de paplepel ingegoten. Mijn vader had altijd al bijzondere auto’s, dus dan is het bijna logisch dat ik daar ook wat mee had. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken – te beginnen met de Formule 1 – dus ik beschouw mezelf als een gelukkig mens. Dat zet zich nu voort in CarPort met de drie mooiste merken onder een dak. Om het op zijn Rotterdams te zeggen: dat is ‘gers’.

 

Topklasse merk

Bentley is een merk dat ik door de jaren heen ben gaan waarderen. Toen ik in Monaco woonde, reed ik vier jaar in een Continental Speed GT. Dat is een verbluffend fijne auto. Het voordeel van mijn werk is dat je altijd in de merken rijdt die we hier voeren, dus ook in Bentley. Als je je in dat merk verdiept en de heritage een beetje leert kennen, dan gaat zo’n Britse fabrikant enorm leven. Het is ongekend hoe Bentley van een merk dat ooit is begonnen in een wereld waar stoere rijders met houtje-touwtje auto’s tegen elkaar raceten is uitgegroeid tot het huidige topklasse merk.

 

Reuring

Bentley is compleet nieuw in Rotterdam, voor zowel de service als de verkoop. Dus we zorgen voor reuring, bijvoorbeeld met mooie evenementen en de inzet van social media. Dat werkt top. We meldden bijvoorbeeld op de socials dat de werkplaats officieel was geopend en dezelfde dag stond er al een klant met zijn Mulsanne op de stoep. Hij was blij dat we hier zitten; zulke tevreden klanten zijn onze ambassadeurs. Het aanboren van een nieuw netwerk staat hier in Rotterdam met stip op nummer 1. Ik zet mijn uitgebreide netwerk daar graag voor in. We beginnen 1 april met een tof event samen met Net Jets op vliegveld zestienhoven in Rotterdam. Zij presenteren een aantal exclusief nieuwe vliegtuigen. Wij zetten daar de hele collectie Bentley neer voor de gasten om een testrit te maken en bewustwording van het merk te creëren - als ze dat nog niet hebben.

 

Speelgoedwinkel

Ik ben een ondernemer pur sang; ik heb waarschijnlijk de genen van mijn opa en van mijn vader. Het aantrekkelijke aspect van CarPort vind ik de nieuwe manier van verkopen. We zijn geen dealer meer waar je alleen over pk’s kunt praten, maar een winkel waar je ook zonder een auto te kopen graag wilt zijn. Het gaat hier vooral over de beleving en veel minder over hard-selling. Ik ben directeur van een speelgoedwinkel met producten die niemand nodig heeft, maar die je allemaal wel graag wilt hebben. Dat is waar ik de hele dag met passie mee bezig ben, samen met 75 teamleden. Het is een soort raceteam dat ik run en waar ik een onderdeel van ben. We doen het samen en ik ben one of the guys.”

 

Nieuws

Image
robert doornbos

'Een tweede jongensdroom die uitkomt'.

Robert Doornbos, de nieuwe directeur van Carport Rotterdam

Image
derck schot

‘De details: daar gaat het hier om’.

Derck Schot, Business Operations Manager CarPort Rotterdam

Image
Magazijn Bentley

'Trots dat ik bij Bentley Rotterdam mag werken'.

Sander de Groot, de nieuwe magazijnman van Bentley Rotterdam.